Over Olstand

Olstand is een ICT dienstverlener die in 2009 is opgericht door Roland Roos. Zijn jarenlange ervaring en technische kennis vormen de basis van dit bedrijf. Olstand heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van een uniek webplatform waarop nieuwe applicaties snel en gebruiksvriendelijk functioneren. Dit uitgangspunt is een belangrijke basis van Olstand en zorgt ervoor dat applicaties snel kunnen worden opgeleverd, volgens bewezen standaarden.

Het team bestaat uit drie vaste medewerkers. Daarnaast maken wij regelmatig gebruik van hoog gekwalificeerde ICT-deskundigen die wij op projectbasis inhuren.

Onze missie

De missie van Olstand is het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke, toegankelijke en innovatieve software oplossingen voor bedrijven en overheidsinstellingen. Wij willen werk mogelijk maken - altijd en overal! Met innovatieve oplossingen streven wij ernaar onze service continue te verbeteren. Wij leveren stabiele applicaties via een moderne infrastructuur, waarbij de locatie waar u werkt, niet meer centraal hoeft te staan. U dient altijd en overal bij uw applicatie te kunnen. U kunt daarbij rekenen op onze service!

Met onze software kunt u zelf bepalen vanaf welke locatie u werkt, zonder dat dit consequenties heeft voor de implementatie van de applicatie. Olstand biedt oplossingen gebaseerd op een SaaS (Software as a Service) architectuur. Het platform is zodanig opgezet dat er maatwerk "on the fly" kan plaatsvinden. Dit betekent dat wijzigingen in de applicatie kunnen worden doorgevoerd onafhankelijk van implementaties van andere klanten. Hierdoor kunnen wij gewenste wijzigingen snel realiseren en kunt u de applicatie vervolgens ook weer snel in gebruik nemen.

Werkwijze

Olstand biedt diverse standaard applicaties die volledig kunnen worden afgestemd en aangepast volgens uw wensen. De inrichting van uw systeem bepaalt u voor het grootste deel zelf. Om u een indruk te geven van de applicaties maken wij graag met u een vrijblijvende afspraak. Dit gesprek kan zowel bij Olstand als bij u op kantoor plaatsvinden. Tijdens deze afspraak bespreken wij uw wensen en geven wij u uitleg en desgewenst een demonstratie van de standaard applicaties die wij leveren. Afhankelijk van de situatie zullen er één of meerdere vervolgafspraken worden gemaakt. Olstand presenteert u op korte termijn een prototype dat als uitgangspunt dient voor uw applicatie.

Uiteraard maken wij vooraf een kostenraming voor het inrichten van uw applicatie en voor het gebruik en onderhoud van het systeem. Neem contact met ons op voor meer informatie of om meteen een afspraak te maken.

mr. Roland Roos, MBA

Roland

Roland Roos is oprichter en technisch lead van Olstand. Na zijn studies Rechten en MBA heeft hij zich via organisatie-advies gespecialiseerd in automatiseringstrajecten, van bedrijfsanalyse tot het ontwikkelen van software. Dit heeft hij voor uiteenlopende klanten gedaan, waaronder de European Space Agency (Estec), KPN Telecom, Graydon en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij heeft het Olstand Platform bedacht en ontwikkeld, de stabiele basis voor alle SaaS producten van Olstand.

Lees meer...